אריזת חלות דבש – צעדי מנע מול עש הדונג

טיפול בעש הדונג

החורף מתקרב בצעדי ענק, הימים מתקצרים, הטמפרטורה יורדת, שעון חורף נכנס לתוקפו אוטוטו.

שלא יהרסו את חלות הדבש

החלות הנותרות מהקומות שמעל קומת המשפחה שבכוורת, יש לארוז לתקופת החורף.

אין היגיון להשאיר לדבורים קומות נוספות, מיותרות – בדיוק כמו שאנחנו סוגרים את הדלתות בבית כשאנחנו מחממים את הבית,

כדי שהחום לא יברח ושהתנור \ מזגן לא יצטרך להתאמץ ולחמם את כול החדרים, כך גם נעזור לדבורים – אין היגיון להשאיר קומות (בד"כ ריקות מדבש).

איפסון חלות דבש

בשנה הראשונה שלי השתמשתי בפוספין בהמלצה של מגדל מקצועי.

זהו חומר רעיל ומסוכן שכיום לא מאושר לשימוש ורק מדביר מוסמך יכול ומורשה לרכוש ולהשתמש בו.

החומר שמגיע בתצורה של טבליה אפורה, מתמוסס באוויר והורג כול דבר חי שנמצא בסביבה, בזמנו ארזתי ערימה של כוורות,

עטפתי את כולן בניילון נצמד והנחתי שתי טבליות בראש מגדל, אטמתי למעלה ונתתי לרעל להרוג כול זחל \ ביצה של עש הדונג שאולי היה לי בקומות אלה.

בשנה שאחריה, החלטתי לאטום את הקומות שאין בהם צורך בחורף, שוב בניילון נצמד אך בלי הפוספין, לקראת האביב גיליתי שהעש פירק לי כל חלת דבש שהיתה בנויה.

כנראה שהיו ביצים שהתפתחו לזחלים.

לכן, השנה החלטתי ללכת על שיטה אורגנית, טבעית, פשוטה, שאינה רעילה ואפקטיבית ב-100%.

להקפיא את הכול

העש שונא קור ולא מתרבה בטמפרטורות נמוכות. הזחלים שבוקעים יכולים להתקיים בטמפרטורות נמוכות אך מתים באיזור 0-5° מעלות

ואילו הביצים יחוסלו בטמפרטורה שמתחת לאפס ולכן הקפאת החלות ל-3 ימים (לפחות) יחסלו כול חשש לעש, זחלים או ביצים.

בקיצור,

לקחתי את כול החלות שהיו לי ובעזרת הבן שלי, סידרנו את כול החלות במקפיא תעשייתי והמתנו 3.5 ימים.

חלות קפואות

אספתי את החלות מהמקפיא, הכנסתי אותן לקומות ששבוע שעבר שיפצתי, עטפתי כל אחת ואחת בניילון נצמד והכנסתי למחסן.

כשהקפאתי את החלות מצאתי כ-10 חלות שהכילו דבש, הפרדתי אותן משאר החלות והכנסתי אותן לקומה נפרדת.

את החלות האלה אני משאיר מנויילנות ואטומות אך מחוץ למחסן, בקומה הזו אני מתכוון להשתמש במהלך החורף,

לטובת הדבורים – הרעיון 💡 במקום להוסיף מי סוכר  💡 להאכיל את הדבורים בדבש שהן עצמן אגרו.

 

מקווה שיצליח לי,

השאר תגובה