מרכיבים כוורות – שלבי הרכבת כוורת דבורים

בונים מסגרות לדבורים

יש אישור אפשר להתחיל לעבוד

אז קיבלתי אישור מאריק ממשק גרומן, למקם עד 5 כוורות בשטח שלו, כל מה שנותר לי זה להכין את הכוורות ולקנות נחילים.

וכך, בהתלהבות של ילד, כל ערב לאחר שחזרתי מהעבודה, הוצאתי מהמחסן את הכוורות הישנות והתחלתי לשייף לקראת צביעה.

המטרה שלי היתה כזו –

  1. שיוף הכוורת עד הורדת כל הצבע,
  2. הספגת העץ בשמן פשתן כך שהעץ יהיה עמיד לגשם ולרטיבות
  3. לבסוף צביעת העץ חזרה בצבע לבן כדי למנוע חום מיותר בקיץ (הלבן דוחה את השמש וכך חם פחות בכוורת)
    וכמובן למנוע חדירת גשם לתוך הכוורת וכל מיני מזיקים מחריצים וסדקים שבעץ.

הכנת כוורות דבורים

השיוף היה נוראי, לשפשף את כול שכבות הצבע הישן כדי להגיע לעץ, חשבתי שאני לא אסיים אף פעם.

למזלי, נריה חבר טוב ונגר חובב בדימוס, הציע לי להשתמש במשייפת החשמלית שלו,

אז קניתי דפי שיוף עגולים הצמדתי אותם למשייפת וחזרתי לעבודת השיוף.

עכשיו היה הרבה יותר קל ובאחד הערבים הילדים שראו מה אני עושה הציעו את עזרתם וכך מצאתי את עצמי משתף, את כול המשפחה בחווית הדבורים.

5 כוורות נשמע קצת, אבל אחרי שני ערבים של שיוף ושאיפת אבק צבע, דיי נמאס לי.

התעייפתי עוד לפני שהתחלתי

שאלתי את נריה אם יש לו רעיון טוב יותר לקדם את התהליך – והוא כמו קוסם הציע את "המשכנעת" שסיפרתי עליה כבר בפוסט קודם והיא אכן שיכנעה 😀 ,

תוך מספר דקות כל הכוורות היו משוייפות, ללא צבע ישן והמתינו לשלב הבא.

כשסיימנו עם השיוף מצאנו כי שתי קומות רקובות וכך נשארתי עם 4 כוורות (שתי קומות כל כוורת) והחלטנו לעבור לשלב השימון והצביעה.

באותו הזמן חשבתי שאוכל להשתמש במאכילות שמצאתי – אבל אחרי שראיתי כי ישנם רווחים גדולים,

המאכילה לא אטומה ומי-הסוכר יכולים לנזול מהם וכדי להימנע מאותם נזילות צריך למרוח את כול החלק הפנימי בדונג או שעווה – ויתרתי עליהם.

אגב, המטרה היא לא רק לאטום את המאכילה מטפטוף לתוך הכוורת אלה גם כדי למנוע עיפוש של המי-סוכר עם העץ וכך בעיצה עם מגדל הוחלט לרכוש מאכילות חדשות.

לסיכום – יש לי 4 כוורות, 5 רצפות, 4 רשתות מעבר בין קומות, ו-5 גגות. הגיע הזמן לעבור שלב הצביעה.

תגובה אחת

  1. […] קודם כול מצאתי מספר מאכילות שבדיעבד התבררו כלא תקינות, הסתבר לי שתפקיד המאכילה כמו שמה הוא לספק מי-סוכר לדבורים בתקופת החורף כאשר אין להן מלאים של דבש (כי לקחנו הכול בתקופת הרדייה) ואין בחוץ פרחים, המאכילות גם משמשות כתמריץ לעידוד האוכלוסיה בתחילת האביב, כיוון שהמאכילה עשויה עץ, מורחים על המאכילה בחלק שנוגע עם מי-הסוכר בדונג או שעווה כך שיהוו חייץ וימנעו ריקבון של העץ לתקופה שמי-הסוכר עומדים בהם, כיוון שלא ידעתי כל זאת ודונג לא היה לי, חשבתי ששיוף המאכילות והורדת הלכלוך יספיקו לי ויעזרו לי לחסוך הוצאות בהמשך, התבדתי – אבל זה כבר לפוסט אחר. […]

השאר תגובה