שנה טובה, שנה חדשה

נתחיל עם סקר שמשרד הבריאות מפרסם בתחילת כל שנה – סקר בדיקות דבש לקראת ראש השנה, כרגיל גם השנה יש לנו מגדלים "שמפספסים" ומאביסים סוכר על הכוורות "ושוכחים" להוציא את המאכילות בזמן אגירת דבש או לחילופין דבש שחומם באופן שהרס את המבנה המולוקולרי של הדבש…..
דבש ישראלי, דבש איכותי
מה שהסקר אומר במילים אחרות: יש דבש ישראלי ויש דבש מיובא, לא תמיד הדבש המקומי איכותי ושווה את המחיר הגבוה שמבקשים עליו.
נכון, הסקר דגם רק 47 מגדלים ומשווקים ומתוכם 5 נמצאו פסולים לפי התקן הישראלי. אבל אנחנו עדיין מדברים על 10% מסך הנבדקים – וזה הרבה!!!
מצ"ב קישור לתוצאות הסקר שפרסם משרד הבריאות (קובץ PDF, דוברות משרד הבריאות)
מצ"ב לפרסום שמשרד הבריאות הוציא (אתר משרד הבריאות, שרות המזון הארצי)
השלמת חלבונים לכוורת – האכלה בסויה או תירס
לפי מדריכי משרד החקלאות, תחום גידול דבורים. הגיעו תלונות על מטרדי דבורים בעקבות חיפוש הדבורים אחר אבקנים (סוף הקיץ ידוע בירידה משמעותית של פריחה בטבע), כפי שרשמו שלומי זרחין ואהד אפיק
הדבורים אוספות אבקת תירס גרוס ברפתות, במכלאות ובמרכזי מזון ומהוות מטרד לעובדים ולבקר.
מדיווחים של דבוראים, שהציבו מכלים עם תירס גרוס או אבקת סויה בסמוך לכוורות, עולה כי בכך לא נפתרה
הבעיה. ייתכן כי תוספת האבקה, לפני שהדבורים ילמדו להגיע למזון הבקר, תמנע את היווצרות המטרדים, לכן
יש מקום לשקול הוספת אבקה לדבורים מראש בקיץ הבא. לא ברור באיזו מידה אספקת סויה או תירס תורמת
להתפתחות הכוורות, אולם היא עשויה למנוע בעיות של מטרדי דבורים וחיכוכים מיותרים עם השכנים.
דפון הדרכה שפורסם על-ידי צוות ההדרכה לשנת תשפ"ב (ספטמבר 2021) ולסיכום העידכון צורפו מספר המלצות לטיפול בווארואה בכוורות והמצב הנוכחי הידוע בארץ לפי סקר שבוצע.
שתהיה לכולנו שנה טובה, רגועה, מלאת זימזומים ודבש!!!